///Mutasd a bőröd – megmondom milyen ásványi anyagra van szükséged!

Mutasd a bőröd – megmondom milyen ásványi anyagra van szükséged!

Szerző: | 2019-02-12T11:54:11+00:00 2019. január 16.|Szakmai, Természetgyógyász|0 Hozzászólás

Hogyan lehetséges, hogy ránézésre látható, mire van szüksége a szervezetnek?

Az ásványi anyagok hiányában bőrünk megváltozik. Különösen az arcon vehető észre a bőr rugalmasságának és színének megváltozása, az esetleges váladékok, kiütések és foltok jelenléte.

A hiányállapot helyreállításában lehetnek segítségünkre a Schüssler-sók. A szépség sóinak is nevezik ezt a 12 féle ásványi anyagot, mert használatukkal a bőr eltérései mérséklődnek, az arc megfiatalodik.

Segítségükkel a szervezet megkapja azt az információt, hogy a megfelelő helyre és szükség szerint kerüljenek a hiányzó ásványi sók.

Lássuk a 12 féle Schüssler-só mikor használható.

bőrhibákra Schüssler-só

Vegyél elő egy tükröt és smink nélkül, természetes fényben derítsd ki, mire lehet szükséged.

 1. Ha arcodon szarkalábak, kockaredők jelennek meg, illetve a kezeiden és lábaidon fokozott az elszarusodás, akkor lehet hogy Calcium fluoratumra van szükséged.
 2. Ha arcod viaszosan fénylik, a körmeiden fehér foltok jelennek meg és a fogvégeid áttetszővé válnak, szedhetsz Calcium phosphoricum Schüssler tablettát.
 3. A barnás, feketés-lilás elszíneződés a szemeid alatt és körmeiden a hosszanti barázdák a vashiány jelei lehetnek, ezért a Ferrum phosphoricum Schüssler-só segíthet.
 4. Ha tágult hajszálereket látsz arcodon, szemhéjszéleid kivörösödtek, a bőröd kásás a szemeid körül, akkor a Kalium chloratum a nyerő.
 5. A hamuszürke arc, beesett halánték, kimerültség Kalium phosphoricumért kiált.
 6. A szemek körüli barnás elszíneződés és „A” alakban az orrgyöktől az állcsúcsig okkersárgás arcbőr a Kalium sulphuricum hiányára utalhatnak.
 7. Ha arcod gyakran pirospozsgás és még a vádlid is görcsölni szokott, lehet hogy a Magnesium phosphoricumra van szüséged.
 8. A Natrium chloratum a folyadékháztartás sója. Tág pórusokon, narancsbőrön és a bőr szárazságán a Natrium chloratum Schüssler-só segíthet.
 9. A pattanásos, miteszeres bőrre a Natrium phosphoricum lehet gyógyír.
 10. A táskás szemek, kékesvörös orr és a száj körüli terület zöldessárga színe Natrium sulphuricum hiányára utal.
 11. A homlokon látható harántredőkön, erős mimikai ráncokon, a töredezett körmökön a Silicea segít.
 12. Ha úgy nézel ki mint egy öreg gésa, a bőröd alabástromfehér és szaporodnak rajta az időskori barna foltok, akkor kezdj gyanakodni, hogy Calcium sulphuricumra van szükséged.

Általában egyszerre több ásványi anyag hiánya is látható bőrünkön.

Ha tükörbe nézve elbizonytalanodtál hogy mire van szükséged, kérdezz bátran, segítek!

Szólj hozzá, kérdezz a Facebook profiloddal