///Tavaszi fáradtság – tisztulás

Tavaszi fáradtság – tisztulás

Szerző: | 2019-02-13T19:32:44+00:00 2019. január 3.|Természetgyógyász|0 Hozzászólás

Tavaszi fáradtság és feloldozása avagy újabb ötletek a fiatalság megőrzésére

Mondhatnánk a tavaszi fáradtságról, hogy a „hiány állapota”.

A téli hónapokban kevesebb a napsütés, ezáltal kevesebb D-vitamin képződik és a hangulat is kevésbé rózsás – nem csak a kertünk. Télen étel-ital van bőven – egy jó kis disznótoros igazán laktató – de minőségileg éhezünk. Szervezetünk vitaminokért, ásványi anyagokért, nyomelemekért és elsősorban egy alapos nagytakarításért kiált.

Érdemes hát a tavaszt nem csak lakhelyünk, hanem fizikai testünk kitakarításával kezdeni. Egy jó kis tisztító kúra, és szervezetünk öngyógyító erői máris életre kelnek.

Méregtelenítés

Méregtelenítés. Kép: provitamin .info

Ideális, ha a kúrát Újholdkor kezdjük. Ez februárban például 15-én volt, ami majdnem egybeesik Hamvazószerdával (idén február 14.) Ez a keresztény ünnep a farsangi időszak utáni első nap, a Húsvét ünnepét megelőző 40 napos nagyböjt kezdete.

Vannak persze más lehetőségek is a tisztulásra, lássunk néhányat:

  1. Csalánlevél- és diólevél tea, felváltva, napi 1 csészével, 6 hétig
  2. A homeopátiás Phönix cseppekkel 45 napos kúra végezhető. A cseppek segítségével a bőr, máj, vese, nyirokutak kitisztítása és a nehézfémek kivezetése is megtörténik.
  3. Fülakupunktúra szintén egy lehetséges segítség, ha valaki a dohányzás, szénhidrát, alkohol okozta függésétől szabadulni szeretne, hiszen a vese, a máj, a tüdő és a vegetatív idegrendszer fülön található pontjainak stimulálásával könnyebb és hatékonyabb megszabadulni ezektől a “mérgektől”.

Ne feledkezz meg a mozgásról, szaunázásról és a gondolataink “méregtelenítéséről” relaxációval, meditációval.

Testi-lelki megújulásra fel! Adj teret az Újnak, a Tavasz kezdetének!

Szoktál tavasszal méregteleníteni? Írd meg hogyan, hátha tudok segíteni.

Szólj hozzá, kérdezz a Facebook profiloddal